Hírdetmény erdőtervezés

HIRDETMÉNY

körzeti erdőtervezés előzetes tárgyalásáról

A Somogy Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 31-36. §-aiban és az erdőtervrendelet előkészítésének, és a körzeti erdőterv készítésének szabályairól szóló 11/2010. FVM rendeletben foglaltak alapján az erdőgazdálkodás lehetőségeit és korlátait megalapozó körzeti erdőtervet készít a Nagybajomi erdőtervezési körzetre vonatkozóan.

A körzeti erdőterv előzetes tárgyalására 2014. július 22n, 900 órai kezdettel az Igazgatóság székhelyén (Kaposvár, Fodor József tér 1.) kerül sor.

A körzeti előzetes tárgyalásra a körzeti erdőtervezéssel érintett területek erdőgazdálkodói, a helyi önkormányzatok, és a részvételre jogosult, erdészeti vagy természetvédelmi célra alakult civil szervezetek bevonásával kerül sor.

A meghívottak a fenntartható erdőgazdálkodással, az erdei életközösséggel, továbbá az erdő természetvédelmi és közjóléti célú használatával, hasznosíthatóságával kapcsolatos, elektronikus (somogy-erdeszet@nebih.gov.hu) vagy postai úton (7401Kaposvár, Pf. 149.) megküldött írásos javaslatokat, irányelveket tehetnek 2014. július 07-ig. Ilyen javaslatok lehetnek többek között a védelmi és közjóléti rendeltetésű erdők kezelésének szempontjai, vágásérettségi szakaszok, illetve a tarvágásra jelölhető faállomány típusok meghatározása, vagy a véghasználatra és erdőfelújításra vonatkozó szabályok, feltételek. Az Igazgatóság azokat a javaslatokat veheti figyelembe a körzeti erdőtervezés során, amelyek nem ütköznek jogszabályba, továbbá nem akadályozzák a fenntartható erdőgazdálkodást.

Előzetes tárgyalás időpontja: 2014. július 22.,  900 óra

Előzetes tárgyalás helyszíne: 7400 Kaposvár, Fodor József  tér 1.

 

Hirdetmény kifüggesztésének napja: 2014. június20.

Hirdetmény levételének napja: 2014. július 23.

Nagy Zoltán
Erdőtervezési osztályvezető