Változás a háziorvosi, fogorvosi és védőnői ellátásban

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a hetes háziorvosi, fogorvosi és védőnői rendelőjének komplex belső átalakítása a kivitelezőtől kapott tájékoztatás alapján 2015. augusztus 3-án kezdődik.

Az orvosi rendelő felújítási munkálatai alatt 2015. augusztus 3-tól Dr. Tóth Jenő háziorvos Hetes Község Önkormányzata (Hetes,Rákóczi u. 34.) épületében rendel.

A védőnői feladatokat Zóka Kitti Katalin védőnő a Kultúrház épületében az Ifjújági Klub helységében látja el.

A hetesi fogorvosi rendelés 2015. augusztus 06-tól (csütörtök) Somogyjád fogorvosi rendelőben Somogyjád, Fő utca 8. lesz elérhető.

Rendel: dr. Révfalvi Mónika fogorvos
Telefon: 82/489-017

Fogorvosi rendelési idő

Hétfő: 12 h-tól 18 h-ig
Kedd: 8 h-tól 14 h-ig
Szerda: 8 h-tól 14 h-ig
Csütörtök: 12 h-tól 18 h-ig
Péntek: 8 h-tól 14 h-ig

 

2015. augusztus 08. szombat munkanapon 08 h-tól 12h-ig lesz fogorvosi rendelés.

Fogorvosi hétvégi és ünnepnapi ügyelet:
Kaposvár, Ezredév utca
Szombat, Vasárnap és ünnepnap 8-14-ig.

Hőségriasztás meghosszabbítása

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ – összes tényező számbavétele alapján készített – szakmai ajánlását figyelembe véve – az ország egész területére vonatkozóan –

 

az országos tisztifőorvos a

2015. július 17. 00:00 órától elrendelt

III. fokú hőségriasztást 2015. július 24. 24:00 meghosszabbította.

Újabb hőségrisztás

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzési adatai, valamint az Országos Közegészségügyi Központ – összes tényező számbavétele alapján készített – szakmai ajánlását figyelembe véve – az ország egészterületére vonatkozóan –

 

az országos tisztifőorvos

2015. július 17. 00:00 órától 2015. július 20.  16:00 óráig

III. fokú hőségrisztást rendelt el.

Tanácsok mindenkinek:

 • A kánikulai meleg kedvezőtlenül hat mindenkire, de elsősorban a fizikai munkát végzők szervezetére, és ez igaz mind a szabadban, mind a zárt térben dolgozóknál.
 • Az idősek körében a tartósan magas hőmérséklet szív-, érrendszeri panaszokat, okozhat. Ezek jelentkezésekor javasoljuk, hogy haladéktalanul keressék fel kezelőorvosukat. Szívgyógyszereket szedő betegek kérjék ki ezzel kapcsolatban kezelőorvosuk tanácsát.
 • Az idősek kánikula idején tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljék a szervezetüket terhelő fizikai munkát. Zuhanyozzanak naponta többször langyos vízzel.
 • A kánikula idején mindenkinek ügyelnie kell a fokozott folyadékbevitelre, szükség szerint a szokásos mennyiség többszörösére is szükség lehet. Fontos a só pótlása is!
 • Kerüljük a tűző napon való tartózkodást 11 és 15 óra között, mivel ilyenkor fokozódik a napszúrás veszélye. A káros UV-B sugárzás ellen védjük bőrünket napvédő krémmel és megfelelő, világos színű, természetes alapanyagú (lehetőleg az egész testet fedő) ruházattal, arcunkat széles karimájú vagy ellenzős sapkával, kalappal, szemünk védelméről gondoskodjunk UV szűrős napszemüveggel.
 • Lehetőleg éjjel szellőztessen! Célszerű az ablakokat nappal zárva tartani.
 • Ne hagyjunk kisgyermeket, állatot bezárt gépkocsiban!  Még résnyire lehúzott ablaknál is könnyen túlhevülnek, kiszáradnak.
 • A babák különösen sok folyadékot igényelnek a szoptatáson kívül is, mindig kínáljuk őket tiszta vízzel, vagy pici sót is tartalmazó, citromos teával a szoptatás után!
 • A szabadban végzett sportolást is korlátozzuk a reggeli vagy kora esti órákra!
 • A fizikai munkát végző dolgozóknál ilyen időjárási, hőmérsékleti viszonyok mellett szükséges, hogy a munkáltatók a munkavállalóik számára igény szerint, de legalább félóránként védőitalként 14-16°C hőmérsékletű ivóvizet vagy azonos hőmérsékletű alkoholmentes italt, valamint az előírtaknak megfelelő pihenőidőt biztosítsanak.
 • Az állatoknak adjunk több vizet, ne kössük ki a kutyákat a napra.
 • A közlekedés során vegyük figyelembe, hogy a hőség csökkentheti a koncentrációs képességet.
 • A gépjárművel több órás útra indulók gondoskodjanak a vízellátásról a folyadékhiány pótlása érdekében, valamint az esetleges segélyhíváshoz szükséges segélykérő telefonszámok biztosításáról.

 

Kánikulában:

MIT IGYUNK MIT NE IGYUNK
 • Víz, ásványvíz, tea,
 • Szénsavmentes üdítők
 • Paradicsomlé,
 • Aludtej, kefír, joghurt
 • Levesek
 
 • Kávé, alkohol tartalmú italok
 • Magas koffein és cukortartalmú szénsavas üdítők

Tanácsok kismamáknak, kisgyermekes szülőknek:

Különösen érzékenyek és védelemre szorulnak ilyenkor a várandós és szoptató anyák és a csecsemőik. 

A magas hőmérséklet fokozott védekezésre készteti a szervezetet, hogy hőegyensúlyunkat megtartsuk: izzadunk, ezáltal folyadékot veszítünk, fokozódik a  szomjúságérzetünk, szaporábbá válhat szívverésünk, légzésünk. Vérellátásunk romlik az erek kitágulása  miatt, amit szédülés, gyengeségérzés, fáradékonyság jelez. Komolyabb esetben fejfájás, esetleg légszomj vagy remegés, ájulásérzés léphet fel. A legfontosabb, hogy előzzük meg a túlhevülést és folyadékvesztést!

A túlhevülés megelőzése:  
Lehetőleg ne tartózkodjunk a szabadban 10.00 és 16.00 óra között. Ha mégis elkerülhetetlen, akkor keressünk árnyas, szellős helyet pl. park, kert, kerüljük a zsúfolt tereket. A lakásban legalább a pihenésre  használt helyiséget sötétítsük el függönnyel, jobb, ha nappal zárjuk az ablakokat. A klímaberendezésre sokan érzékenyek – különösen vigyázni kell a csecsemőkre. A készülékeket ezért mértékkel használjuk, a külső  hőmérsékletnél csak 4-5°C-kal alacsonyabbra beállítva. Hűtsük, frissítsük a testünket, a gyermekek testét naponta többször is nedves törléssel, esetleg lemosással, zuhannyal. Nedvesítsük be nyugodtan hajunkat, gyerekeknél bátran vizezzük be az arcukat és a hajukat is. Így a hűtést 30%-kal növelhetjük. 

Öltözködés:  
Öltözetünk legyen szellős, természetes anyagú, laza, világos, takarja a bőrfelületet! Védjük a fejünket, szemünket, bőrünket! Viseljünk világos, szellős kalapot, kendőt – lehetőleg szemellenzőset, vagy használjunk napernyőt. Különösen igaz ez a csecsemőkre, kisdedekre, akik kevés hajuk és a vékony koponyacsontok miatt fokozott veszélynek vannak kitéve!  

Napozás, strandolás, mozgás:  
Semmiképpen ne napozzunk, vagy napoztassuk a gyermekeket 10.00 és 16.00 óra között. Várandós anyák óvják a magzatot is az erős sugárzástól, napozáskor fedjék le a hasukon a méh területét! 

Táplálkozás, folyadékfogyasztás: 
Az izzadással távozó folyadékot, ásványi sókat pótolni kell. Az étkezésben előnyben részesíthetjük a könnyű ételeket, a salátákat, a gyümölcsöket, az alkohol-, cukor- és szénsavmentes italokat. A melegben kellemes üdítő a langyos citromos tea. Nem kell megijedni, ha a gyerekek étvágya csökken a melegben, fontos, hogy folyadékot bőségesen fogyasszanak. (Onnan tudhatjuk biztosan, hogy elegendő folyadékot fogyasztottunk, hogy bőséges szalmasárga vizeletet ürítünk.) Babáknál a pelenkának 2-3 óránként nedvesednie kell. Kiemelt figyelmet kell fordítani a szoptatós anyákra, mivel ők a szoptatással biztosítják a gyermekük folyadékigényét is.

További információk és hasznos tanácsok: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján ( www.antsz.hu ) https://www.antsz.hu/felso_menu/lakossagi_tajekoztatas/kozegeszsegugy/kornyezet_egeszsegugy/hoseghullam 
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=lakossag_kattipus_hoseg_tanacs

Változás az hulladékgyűjtő edényzetek kihelyezésében

A Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. a nyári hőségriadó miatt, 2015.07.06-tól 2015.08.31-ig az edényzetek ürítését 04 és 22 óra között végzi, ezért az edényzetet a Megrendelő 04 órára köteles elérhetővé tenni. A nem ebben az időszakban elérhetővé tett edényekért a Közszolgáltatónak járaton kívül nem áll módjában visszamenni.

Diákmunka engedélyezett létszám

Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy a nyári diákmunka támogatható létszáma megállapításra került.

 

Hetes településre vonatkozóan július és augusztus hónapokra egyaránt 2 – 2 fő alkalmazására van lehetőség, így összesen a két hónapban 4 fő alkalmazása biztosított.

 

Egy diák egy hónapra foglalkoztatható, napi 4 órás munkaviszonyban.

 

A foglalkoztatás megkezdése érdekében az érdeklődő diákoknak a Somogy Megyei Kormányhivatal Kaposvári Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályán (7400 Kaposvár, Kontrássy u. 5/b) kell regisztráltatni magukat. Előírás, hogy 16 és 18 éves kor közötti diákok esetében szülői hozzájárulás kell a nyilvántartásba vételhez, illetve a munkavégzéshez.

 

Kérjük az érdeklődőket a szűk határidőre tekintettel, hogy a regisztrációt minél hamarabb tegyék meg.

Tájékoztató a „Nyári diákmunka” központi munkaerő-piaci program indításáról

I. A program célja

A fiatalkori inaktivitás csökkentésére, a korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésre a 2013-2014-es években a Nemzetgazdasági Minisztérium által indított „Nyári diákmunka” program tapasztalatait felhasználva az eredeti cél szem előtt tartásával 2015. évben ismét meghirdetésre kerül a program.

A program ennek megfelelően – prevenciós jelleggel – már diákkorban elő kívánja segíteni a fiatalok munkához jutását és ezzel a korai munkatapasztalat mellett a jövedelemszerzés lehetőségét is. A munka révén szerzett korai sikerélmény elősegíti a későbbi munkaszocializációs folyamatot is.

A program ezen felül biztosítani kívánja az önkormányzatoknál és az önkormányzati fenntartású intézményekben a nyári szabadságolási időszakban jelentkező kisegítő munkaerő igényének kielégítését is.

 

II. A program célcsoportja

A program célcsoportjába azok a fiatalok tartoznak, akik:

 • nappali tagozaton tanuló diákok,
 • a program kezdő időpontjában idősebbek 16 évnél, de a program befejezésekor sem töltik még be a 25. életévüket,
 • közvetítést kérőként kérték nyilvántartásba vételüket,
 • foglalkoztatásra irányuló, vagy vállalkozási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

A programban a foglalkoztatást biztosító és így támogatható munkáltató a települési önkormányzat és önkormányzati alaptevékenységet végző intézménye lehet.

 

III. A program elemei

1. Munkaerő-piaci szolgáltatások

A járási (fővárosi kerületi) hivatal foglalkoztatási osztálya a program keretében a közvetítést kérőként regisztrált diákok számára általános és a helyi sajátosságokra is kitérő munkaerő-piaci információt nyújt. Ezt követően a beérkezett munkaerőigények alapján az esélyegyenlőségi szempontok figyelembevételével munkaközvetítést végez a legoptimálisabb elhelyezés érdekében.

2. A foglalkoztatást elősegítő bérköltség támogatás

A programban a diákok csak a Munka Törvénykönyve hatálya alá tartozó munkaviszonyban foglalkoztathatóak, ennek megfelelően támogatás az önkormányzatok, önkormányzati fenntartású intézmények számára csak a munkaviszony keretében történő foglalkoztatáshoz nyújtható.

A program keretében legfeljebb 1 hónap időtartamra, maximum napi 4 órás foglalkoztatás támogatható.

 

IV. A támogatás időtartama

A program 2015. június 17-től 2015. augusztus 31-ig tart. A program keretében kötelezettséget vállalni csak a 2015. július 1-jétől kezdődő és 2015. augusztus 31-ig befejeződő foglalkoztatásra vonatkozóan lehet.

Tekintettel a program rövid, nyári időszakra eső időtartamára e program esetében áthúzódó kötelezettségvállalásra nincs lehetőség.

 

V. A program megvalósítója

A programot a Nemzetgazdasági Minisztérium koordinálása mellett az állami foglalkoztatási szervként eljáró fővárosi/megyei kormányhivatalok és az állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalok valósítják meg.

 

VI. A program forrása, költsége

A program keretében nyújtott támogatások forrását a Nemzetgazdasági Minisztérium biztosítja a Nemzeti Foglalkoztatási Alap foglakoztatási alaprész 2015. évi központi kerete terhére. A program összköltsége 1,5 Mrd Ft.

 

VII. A programtól várt eredmények

A program elsősorban preventív jelleggel kerül indításra, kifejezetten csak a nyári időszakra. Várt eredménye a fiatalok korai munkatapasztalathoz juttatása, emellett a munkajövedelem szerzés biztosítása és a munkasiker révén a jövőbeli inaktivitás megelőzése.

A programmal kapcsolatos bővebb tájékoztatás a területileg illetékes állami foglalkoztatási szervként eljáró járási (fővárosi kerületi) hivatalnál érhető el.

Nemzetgazdasági Minisztérium

 

Kapos Ternero Kft - Álláshirdetés

A hetesi Kapos Ternero Kft. hentes szakmunkásokat, vágóhídi betanított munkásokat, adminisztrátort keres azonnali belépéssel. 
Az önéletrajzokat a ternero@t-online.hu címre várjuk.
Telefonszám: 82/510-299.  

Tájékoztatás lomtalanításról - 2015

Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft. Hetes és Csombárd településeken 2015. június 09-én lomtalanítást végez.

Az ingatlanok elől a DDH Nonprofit Kft. járműve az utcában történő egyszeri végighajtással összegyűjti az ingatlan elé kihelyezett hulladékot maximum 1 m3 mennyiségben. Kérjük, hogy a lomokat kizárólag a fent megjelölt napon, az ingatlanok elé, a hulladéktároló edény szokásos helye mellé, reggel 6 óráig helyezzék ki.

 

A lomtalanítás során, az ingatlanokon keletkező olyan nagyméretű, szilárd hulladékok kerülnek elszállításra, amelyek a rendszeres elszállítások alkalmával nem férnek el a rendszeresített gyűjtőedényben. Ezek pl. kidobásra szánt háztartási berendezések, feleslegessé vált bútorok, konyhai, fürdőszobai szerelvények, nagy dobozok, szőnyegek, karnisok, függönyök, stb.

 

Kérjük, hogy a lomtalanítási napon ne helyezzenek ki: vegyszereket, festékeket, savakat-lúgokat valamint ezek kiürült göngyölegét, építési törmeléket, zöldhulladékot, elektronikai berendezéseket, gumiabroncsot illetve egyéb veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékokat (pl. gyógyszer, akkumulátor, gumiköpeny, üres olajos kanna, stb).

 

A begyűjtőjárat, adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során a nem megfelelőség miatt el nem szállított hulladékok elszállíttatása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.

Jótékonysági bál - Köszönetnyilvánítás

A Csombárdért-Hetesért Közalapítvány nevében szeretném megköszönni a 2015. május 23-án megrendezett jótékonysági bálon való részvételt minden vendégünknek. Ezúton is köszönöm a bál szervezésében közreműködők munkáját, a szponzorok anyagi támogatását, a felajánlott tombola nyereménytárgyakat, melyek mind hozzájárultak a rendezvény sikeres lebonyolításához, ezáltal céljaink eléréséhez.

A bál 208.000 forintos bevételével a Közalapítvány az Ezüstjuhar Szociális Központ ellátottjainak kíván támogatást biztosítani, a Nyugdíjasház lakóinak és a Bölcsőde gyerekeinek egyaránt. Köszönetemet fejezem ki minden magánszemélynek, vállalkozásnak, önkormányzatnak az eddig biztosított és a jövőben nyújtandó támogatásért és a segítő közreműködésükért.

 

Kéhlerné Baracsi Piroska
a kuratórium elnöke

 

Hirdetmény termőföldek osztatlan közös tulajdon megszüntetéséről

Hirdetmény

A Kaposvári Járási Hivatal Földhivatali Osztálya (továbbiakban: Földhivatali Osztály) ezúton tájékoztatja az érintetteket, hogy HETES község területén, a hirdetményben felsorolt ingatlanokon, megindultak a részarány kiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésére irányuló eljárások.

A feladat lebonyolítása a földrendező és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény 9/C. és 12/E-F. §-a, valamint a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól szóló 374/2014. (XII. 31.) Korm. rendelet I. fejezete előírásai szerint történik.

Az eljárásban a Földhivatali Osztály mellett a Geodézia Zrt. vezette konzorcium, mint földmérő vállalkozó, és OKTM 2015/I. konzorcium, mint jogi szolgáltató működik közre.

Az önálló ingatlan kialakítása iránti kérelmet legkésőbb 2012. június 1-jéig lehetett benyújtani a Földhivatalhoz.

Az eljárásban az ingatlan tulajdonosa, mint kérelmet benyújtó tulajdonos (vagy annak jogutódja), vagy mint kérelmet be nem nyújtó tulajdonos vehet részt.

 

A kérelmet benyújtó (vagy jogutód) tulajdonos főbb jogai:

 • a jogi szolgáltatónak nyilatkozatot tehet kérelme visszavonásáról,
 • teljes körű megállapodást köthet, mely során a kérelmezők mellett a nem kérelmező tulajdonostársak részére is kiosztásra kerülhet a tulajdoni hányaduknak megfelelő aranykorona értékű földrészlet,
 • a többi kérelmezővel a kiosztási sorrend egymás közötti meghatározására egyezséget köthetnek,
 • a többi kérelmezővel közösen kialakított javaslatot fogalmazhat meg az osztás kiindulási helyét és irányát illetően,
 • a Földhivatali Osztály megosztás kiindulási helyét és irányát megállapító határozatában foglaltak ellen – egyet nem értés esetén, indokolt esetben – kifogást emelhet,
 • egyezség hiányában részt vehet a sorsolási eljárásban
 • a sorsolási eljárás ellen 48 órán belül kifogást emelhet
 • a kiosztott földrészlete helyszíni bemutatásán részt vehet, a terepi kitűzés ellen indokolt esetben kifogást emelhet, melyet a Földhivatali Osztály csak felmérési, térképezési vagy területszámítási hiba fennállása esetén vizsgál.

 

A kérelmet be nem nyújtó tulajdonos főbb jogai:

 • teljes körű megállapodást-egyezséget köthet, mely során a kérelmezők mellett a nem kérelmező tulajdonostársak tulajdonrésze is kiosztásra kerülhet,
 • teljes körű egyezség esetén a többi tulajdonossal közösen kialakított javaslatot fogalmazhat meg az osztás kiindulási helyét és irányát illetően,
 • a Földhivatali Osztály megosztás kiindulási helyét és irányát megállapító határozatában foglaltak ellen – egyet nem értés esetén, indokolt esetben – kifogást emelhet,
 • a kiosztás után visszamaradt földrészlete helyszíni bemutatásán részt vehet, a terepi kitűzés ellen indokolt esetben kifogást emelhet, melyet a Földhivatali Osztály csak felmérési, térképezési vagy területszámítási hiba fennállása esetén vizsgál.

A kérelmező tulajdonosokat a Földhivatali Osztály levélben tájékoztatta az eljárással kapcsolatos tudnivalókról.

Tájékoztatom, hogy külterület esetében 0.30 hektárnál (3000 m2), zártkert és belterület esetében 0.15 hektárnál (1500 m2) kisebb területű önálló ingatlan nem kerül kiosztásra, továbbá az erdők – teljes körű egyezségi megállapodást kivéve – külön földrészletben, az eredeti tulajdoni hányadoknak megfelelően osztatlan közös tulajdonban maradnak!

Teljes körű egyezség esetén, mely a kérelmet be nem nyújtott tulajdonostársak bevonásával köthető, a megosztás módjáról – amennyiben az jogszabályokkal nem ellentétes – a tulajdonosok maguk dönthetnek. Teljes körű egyezség azt jelenti, hogy valamennyi tulajdonostárs (kérelmező és kérelmet be nem nyújtó tulajdonos) részvétele és megegyezése szükséges ellenkező esetben csak a kérelmet benyújtók vehetnek részt az eljárásban.

A teljes körű egyezség részleteiről, előnyeiről a jogi szolgáltatótól kaphatnak tájékoztatást.

A következő időszakban a földmérő úgynevezett keretmérés során ellenőrzi az eljárásban résztvevő földrészletek természetbeni állapotát (határvonalak, művelési ágak, területi adatok), melyhez a tulajdonosok jelenléte nem szükséges. A megosztás csak akkor kezdődhet meg, ha a földrészlet természetbeni, térképi és ingatlan-nyilvántartási adatai megegyeznek, ezért eltérés esetén a Földhivatali Osztály felmérési, térképezési vagy területszámítási hiba kijavítása iránti és/vagy művelési ág változási eljárást indít.

A Földhivatali Osztály, amennyiben a földrészlet természetbeni, térképi és ingatlan-nyilvántartási adatai megegyeznek, és teljes körű egyezségi megállapodás nem született, meghozza az osztás kiindulási helyére és irányára vonatkozó határozatát, melyet 8 napra kifüggeszt a földrészlet fekvése szerinti önkormányzat hirdetőtábláján. Ez alatt az idő alatt lehet – indokolt esetben – a határozat ellen fellebbezést benyújtani a Földhivatali Osztályhoz. A jogerőssé vált osztásirány határozat a Földhivatali Osztály hirdetőtábláján, 8 napra kerül kifüggesztésre.

 

Az eljárásban közreműködők elérhetőségei:

 

 

Földmérő vállalkozó:

Jogi szolgáltató:

közreműködő:

Geodézia Zrt.

Dr. Fazekas Róbert Ügyvédi Iroda

levelezési cím:

1149 Budapest, Bosnyák tér 5.

1055 Budapest, Falk Miksa u. 28. II/2.

telefon:

06-1/363-6801

06-1/302-5525 

e-mail cím:

geodezia@geodezia.hu

iroda@drfazekasrobert.t-online.hu

 

 

Kaposvár, 2015. május 20.

                                                                                           dr. Kimmel József

                                                                                           hivatalvezető s.k.

 

Az eljárásban HETES érintett földrészleteinek helyrajzi számai:

 • 038
 • 052
 • 060
 • 05/1
 • 022/1
 • 026/24
 • 026/3
 • 028/1
 • 028/13
 • 029/3
 • 033/29
 • 035/19
 • 035/27
 • 040/19
 • 040/31
 • 040/38
 • 040/48
 • 057/12
 • 088/8
 • 1264/2

Adminisztrátori állás

Az Ezüstjuhar Szociális Központ REHAB kártyával rendelkező 4 órás munkavállalót keres adminisztratív munkakörbe.
Jelentkezni személyesen az Intézményben 7432 Hetes, Vikár B. u. 74/c. vagy a 82/485-956-os telefonszámon lehet
Kéhlerné Baracsi Piroska intézményvezetőnél.

Közmeghallgatás - 2015

Hetes Község Önkormányzat polgármestere értesíti Önt, hogy a képviselő-testület

2015. április 29- én (szerda) 18 órakor közmeghallgatást tart

a faluházban, melyre tisztelettel meghívom. 

Napirend
Polgármesteri beszámoló a 2014. év eseményeiről és a 2015. évi tervek ismertetése.

 

Török Tiborné
polgármester

Tiszta forrás település díjátadás

A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézete Bartók-termében Hetes település képviseletében Török Tiborné polgármestere átvette a "Tiszta forrás település" emléktáblát valamint Vikár Béla által gyűjtött népdalokról készített összeállítást elektronikus formában. A díjátadón részt vett továbbá önkormányzat részéről Laczóné Hardi Márta képviselő, a hetesi Somssich Imre Általános Iskola részéről Bradánovicsné Csere Ildikó.

 

Hetesen kívül Gyula város kapott hasonló elismerést Bartók Béla munkássága elismeréseként, melyet a város alpolgármester Kónya István vett át. 

"Tiszta forrásból" elismerés Hetes településnek

A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézete a Hagyományok Háza és a Magyar Néprajzi Múzeum együttműködésével 2014-ben megindította "Tiszta forrásból" című programját. Ennek keretében a kezdeményezők elismerésüket kívánják kifejezni azoknak a Kárpát-medencei településeknek, amelyekben az elmúlt évtizedekben a magyar népzene és néptánc kutatói a népi kultúra felbecsülhetetlen értékű kincseit jelentős mennyiségben gyűjthették. Ezen települések lakói így nagy mértékben hozzájárultak a magyarság népi örökségének megőrzéséhez és továbbadásához.

 

A Magyar Tudományos Akadémia Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézete tájékoztatása alapján Hetes bekerült az elismerés díjazottjainak sorába. Az intézet a hálája kifejezéseként át kíván adni Hetes lakóinak a településen készült népzenei felvételeknek a Zenetudományi Intézetben őrzött példányairól készített másolatokat, valamint egyéb, a népzenei gyűjtéshez tartozó dokumentumokat, hogy ezeket település könyvtárában vagy más közintézményében hozzáférhetőek legyenek, és így segítsenek megismertetni a mai lakossággal őseik népi kultúráját. Ezen kívül az Intézet átadja "Tiszta forrásból" elismerés elnyerését igazoló emléktáblát.

 

A "Tiszta forrásból" elismerés átadására 2015. április 1-jén, 16 órakor kerül sor a Zenetudományi Intézet Bartók-termében (Budapest, l. ker., Táncsics Mihály u. 7.). 

Önfeledt Gyermekmosolyért Közalapítvány adó 1%

Tisztelt Szülők és Támogatók!

 

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015-ben az Önfeledt Gyermekmosolyért Közalapítvány nem tudja fogadni a SZJA 1 %-os felajánlását. Adminisztrációs hiba miatt egy évre a NAV kizárta az alapítványt ebből a lehetőségből. Köszönjük az eddigi támogatásukat, amelyre a jövő évtől újra számítunk!

 

Jakab József
kuratóriumi elnök

Területalapú támogatás

Tisztelt Gazdák!

 

2015. április 1-től május 31-ig a területalapú támogatási kérelem beadási időszakában szünetel a megszokott falugazdász ügyfélfogadási rend. Szükség esetén ügyével fordulhat a központi irodánkhoz, Kaposváron, a Bajcsy-Zs. u. 25. szám alatt.

Falugazdász

Somssich Imre Általános Iskola - Beiratkozás 2015

Értesítés

Értesítjük a kedves szülőket, hogy a hetesi Somssich Imre Általános Iskola titkárságán a 2015/2016-os tanévben leendő első osztályos gyermekek beiratkozásának ideje a következőképpen alakul:

 • 2015. április 16. (csütörtök) 8.00-19.00 óra között
 • 2015. április 17. (péntek) 8.00-18.00 óra között

 

A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumok szükségesek:

 • A gyermek személyazonosítására alkalmas, a gyermek nevére kiállított lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya)
 • Óvodai szakvélemény
 • Születési anyakönyvi kivonat

 

Tisztelt Szülők!

Értesítjük Önöket, hogy a 2015/2016. tanévben a hetesi Somssich Imre Általános Iskolában a következő felekezetek tartanak hit-és erkölcstan oktatást:
Magyar Katolikus Egyház
Képviselője: Portik József plébános
Címe: 7432 Hetes, Ady Endre u. 23.
Hitoktató: Horváth Bálint hitoktató

 

Magyarországi Református Egyház
Képviselője: Kutasiné Molnár Boglárka református lelkész
Címe: Kaposmérő, Hunyadi u.

 

Önöknek a beiratkozáskor kell nyilatkozni, hogy melyik hit-és erkölcstan oktatást választják.

 

Jakab József
intézményvezető

Lomhulladék elszállítási időpont 2015-ben

Értesítjük a település lakóit, hogy a Dél-Dunántúli Hulladékkezelő Nonprofit Kft-től kapott tájékoztatás alapján a lomhulladék elszállításának időpontja: 2015. június 09.

Minden utcában a fent megjelölt napon, egyszeri végigjárással történik a lomtalanítás. Kérjük, hogy a lomokat kizárólag a fent megjelölt napon, az ingatlanok elé, a hulladéktároló edény szokásos helye mellé, reggel 6 óráig helyezzék ki.

A lomtalanítás során, az ingatlanokon keletkező olyan nagyméretű, szilárd hulladékok kerülnek elszállításra, amelyek a rendszeres elszállítások alkalmával nem férnek el a gyűjtőedényekben.

Ezek pl. működésképtelen háztartási berendezések, feleslegessé vált bútorok, konyhai, fürdőszobai szerelvények, nagy dobozok.

Kérjük, hogy a lomtalanítási napokon ne helyezzenek ki: vegyszereket, festékeket, savakat-lúgokat valamint ezek kiürült göngyölegét, építési törmeléket, zöldhulladékot, gumiabroncsot illetve egyéb veszélyes anyagokat tartalmazó hulladékokat (pl. gyógyszer, akkumulátor, gumiköpeny, üres olajos kanna, stb).

A begyűjtőjárat adott utcában történő elhaladását követően kihelyezett, illetve a lomtalanítás során el nem szállított hulladékok elszállítása, ártalmatlaníttatása az ingatlantulajdonos kötelessége és felelőssége.

Értesítés kéményseprő szolgáltatás végzéséről - 2015

Értesítés kéményseprő szolgáltatás végzéséről - 2015

A Somogy Kéményseprő-Mester KFT. értesíti Hetes lakosságát és közületeit, hogy a 2015. I. félévi kéményellenőrzéseket és tisztításokat az alábbiak szerint végzi a község területén. 

A munkák elvégzését a 2012. évi XC. tv. és a 63 / 2012. (XII.)sz. BM rendelet, valamint Hetes község önkormányzati rendelete teszi kötelezővé.

Kérjük, hogy a kéményekhez való bejutást biztosítani szíveskedjenek a jelzett időszak alatt.

 

Március  17.  Petőfi S. u.  1 – 44-ig.
Március  18.     Petőfi u. 45 – 59-ig.,   Ady E. u. 1 – 28-ig. 
Március  19. Ady E. u. 29 – 44-ig.,   Sétáló u.  53 – 32-ig. 
Március  20. Sétáló u. 27 -1-ig.,  Pete L. u.,    Hársfa u.
Március  21. V I S S Z A J Á R Á S
Március  24. Vikár B. u.  2 – 42-ig. 
Március  25. Vikár u. 43 – 87-ig.  
Március  26. Vikár u. 90 – 91.,  Rákóczi u. 1 – 24-ig.
Március  27. Rákóczi F. u. 25 – 43-ig.,  Fűzfa u. 1 – 41-ig.
Március  28.    V I S S Z A J Á R Á S
Március  31.   Fűzfa u. 43 – 53-ig.,  60 – 2-ig.,
Április  01.   József A. u.,   Felsőmajor   
Április  04.  V I S S Z A J Á R Á S

 

A munkát végző dolgozó neve:

Kovács Károly 06-30-259-1752
Somogy Kéményseprő-Mester KFT. 

Értékesítésre kijelölt ingatlanok a lakóparkban

Hetes Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a 13/2015. (II. 26.) sz. határozatával értékesítésre jelölt ki ingatlanokat a Hetesi Lakóparkban. A képviselő-testület az ingatlanok esetében 1500,-FT+ÁFA m2 árat állapított meg. A döntés értelmében az önkormányzat azon ingatlan vásárlók részére, akik vállalják, hogy a családjukban lévő vagy leendő gyermekeiket Hetes Község Önkormányzata által fenntartott Csillagszem Bölcsődébe vagy a Hetesi Mese-Vár Óvodába járatják illetve fogják beiratni a megállapított vételárból 10% kedvezményben részesülnek.

Az értékesítésre kijelölt ingatlanokról további információ a Hetesi Lakópark menöpontban található.

Álláshirdetés - Kapos Ternero Kft.

A hetesi Kapos Ternero Kft. hentes szakmunkásokat, vágóhídi betanított munkásokat, üzemvezető-helyettest, valamint az új csomagoló üzembe részlegvezetőt keres azonnali belépéssel. A feladatok egy részével fizikai munka is jár. Egyes munkaköröknél előnyt jelent a csomagolásban való jártasság.

A munkák speciális szakképesítést nem igényelnek. Az önéletrajzokat a ternero@t-online.hu címre várjuk.  

Falugazdász ügyfélfogadása 2015. januárjától

FALUGAZDÁSZ: NACSA ANTAL                      

Tel.: 70/489-3929

Idő Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek
8 – 9 Kaposvár Hetes Juta Juta Mezőcsokonya
9 – 10 Kaposvár Hetes Somogyjád Juta Mezőcsokonya
10 – 11 Kaposvár Hetes Somogyjád Várda Mezőcsokonya
11 – 12 Kaposvár Csombárd Somogyjád Várda Somogysárd
12 – 13 Kaposvár Bodrog Alsóbogát Várda Somogysárd
13 – 14 Kaposvár Bodrog Edde Kaposvár Újvárfalva
14 – 15 Kaposvár Somogysárd Osztopán Kaposvár -
15 – 16 Kaposvár Somogysárd Osztopán Kaposvár -

Falugazdász ügyfélfogadása

A FALUGAZDÁSZ ÜGYFÉLFOGADÁSI IDEJE:

 

SZERDA 14-15 ÓRÁIG

 

FALUGAZDÁSZ:

 

Dobrovóczky Pál

TEL.: 70/489-3930